4 Bilezikle Muazzam Servetin Sahibi Olan Fatma Hanımın Başarı Hikayesi

TAKİP ET

Antalya'da yaşayan ve 3 çocuk annesi olan Fatma Öncel, eşine ekonomik açıdan destek olabilmek için dört bileziğini satarak hayvancılığa başladı.

Antalya'da yaşayan ve 3 çocuk annesi olan Fatma Öncel, eşine ekonomik açıdan destek olabilmek için dört bileziğini satarak hayvancılığa başladı.

11 yıl evvel dört bileziğini 2 bin 500 TL’ye bozdurduktan sonra 2 bin 400 TL’ye bir inek alan ve kalan 100 lira ile de yem alarak hayvancılığa başlayan Fatma Hanım, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde 16 ton civarında hayvan satarak 350 bin TL kazanç sağladı.

Elindeki çiftliğinin büyümesi halinde Antalya’nın et ihtiyacını karşılayabileceğini ifade eden Fatma Hanım, “Süt satarak inek sayımı 20’ye kadar yükselttim. Bir tarla kiraladım ve ektiğim mısır harmanıyla ineklerimi besledim. İneklerimin yanına zamanla tavuk ve keçide ekledim. 10 senelik bir zaman diliminde 130 inek, 250 tavuk ve 107 keçi ve 3 at sahibi olunca işçi çalıştırmak durumumda kaldım. Şu an 20 dönümlük arazi içerisinde 1 milyonluk servet edindim.” dedi.

Önümüzdeki Kurban Bayramı için satışlarının iyi olduğuna değinen Öncel, “Çiftliğimdeki dişi hayvanları satmıyorum. Son bir ay içerisinde kiloları 650 ile 800 kilo aralığında olan 24 tane tosun ve boğa sattım. Şu an elimde 1 tonluk tosunumla birlikte 3 tane daha tosunum var. Şu ana kadar 16 tona yakın hayvan satarak 350 bin TL gelir elde ettim. Küçükbaş hayvanlarımla birlikte bu rakam 400 bini buluyor. Hayvan sayımı sürekli artırsam da yerim müsait olmadığından dolayı işimi istediğim gibi büyütemiyorum. Şu an besicilik yaptığım yerde kiradayım. İşimi her geçen gün geliştirdiğim için daha iyi imkanlara sahip olursam Antalya’nın et ihtiyacını karşılayabilirim. Başarılı kadınlara değer veren Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bana imkan sağlarsa işimi 2-3 katına çıkarabilirim.” ifadelerine yer verdi.

Veteriner Hekim İbrahim Çağlar ise “Fatma Hanım, elde ettiği başarı ile çevresinde ‘Fatma Ağa’ olarak anılmaya başladı. Tosunlarını özel yemlerle besleyen Fatma Hanım, hayvanlarına muazzam bakmaktadır. Bizde kendisine ‘Fatma Ağa’ diye hitap ediyoruz.” şeklinde konuştu.

bilezik hayvancılık Fatma Öncel Kurban Bayramı Antalya