33 saat sonra enkazdan yaralı olarak çıkarılan üniversiteli Sude'den haber alınamıyor

TAKİP ET

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen depremle birlikte yerle bir olan binadan Mehmet Nasif ile Yasemin Öcal çifti ile 3 kızı, 33 saatin ardından göçüğün altından yaralı olarak çıkarıldı.

 

Öcal çifti ile 2 kızı, Adana Şehir Hastanesi'nde tedavi olduktan sonra, taburcu edildi fakat büyük kızları 19 yaşındaki Sude Lal Öcal'a ulaşamadılar. Üniversite öğrencisi kızını arayan anne Öcal, "Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'nden nereye sevk edildi, bilmiyoruz. Sude'den günlerdir hiçbir haber alamıyoruz" şeklinde konuştu.

"OLAĞANÜSTÜ BİR SARSINTIYLA BİNA ÜZERİMİZE ÇÖKTÜ"

Deprem esnasında yaşadıkları korku dolu anları anlatan Mehmet Nasif Öcal, "Hafif başlayan sarsıntı ile uyandım. Çocuklarıma ve eşime seslendim. Kaçmaya çalışırken deprem şiddetini artırdı. Olağanüstü bir sarsıntıyla bina üzerimize çöktü. Kızlarım ile koridorda enkaz altında kaldım. Eşim ise mutfak bölümünde beton yığınlarının arasında kaldı. Depremde bacağıma kolon düştü. Her artçı sarsıntı ile molozlar biraz daha üzerimize düşüyordu. Saatler ilerledikçe hayatta kalmak için mücadele etmek biraz daha zorlaşmaya başladı. Çocuklarımız bize, 'Bizi buradan kurtarın' diye bağırırken çaresiz kalmak, el uzatamamak; çok kötü bir duyguydu. Allah, bu duyguyu kimseye yaşatmasın. Enkaz altında 33 saat kaldık. Arama-kurtarma ekipleri, gelene kadar arada bir kimsenin bizi kurtarmaya gelmeyeceği düşüncesine kapıldık ama çocuklara yansıtmadık. O anlarda tek motivasyonumuz; çocuklarımızdı. Bu yüzden pes etmedik" ifadelerini kullandı.

"ENKAZDAN ÖNCE SUDE ÇIKARILDI"

Göçük altında kaldıkları 33 saati anlatan Yasemin Öcal ise "Sude, enkaz altında nefes alamadığını söylüyordu. Panik atağı da vardı. O yüzden ilk önce durumunun kötü olduğunu tahmin ettiğim Sude'yi çıkarmalarını istedim. Önce Sude, sonra Nisa ardından Beren enkazdan çıkarıldı. Sıra bana geldi. Parmaklarım ve kolum enkazda sıkışmıştı. Beni de çıkarmayı başardılar. İlk gördüğüm şey; gökyüzü oldu. Hemen çocuklarımı sordum, gösterdiler. Hastaneye aynı ambulansla götürmelerini istedim. Fakat ambulanslarla aynı hastaneye götürüleceğimizi söylediler" şeklinde konuştu.

"SUDE'DEN GÜNLERDİR HİÇBİR HABER ALAMIYORUZ"

Kızı Sude’yi bulamadıklarını dile getiren Öcal, "Taburcu olup, enkazdan çıkarıldıktan sonra bize müdahale eden sağlık ekiplerine ulaştık; Sude'yi sorduk. Enkazdan çıkarıldıktan sonra ambulansa alınan Sude'nin 2 kez kalbinin durduğu, kalp masajının ardından hayata döndüğü söylendi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'ne kadar herhangi bir sağlık problemi yaşamadığı da belirtildi. Fakat şu an kızımın akıbeti belirsiz. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'nden nereye sevk edildi, bilmiyoruz. Sude'den günlerdir hiçbir haber alamıyoruz. Kızımızın en kısa zamanda bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Hatay deprem hastane