300'e Yakın Kişi Ölmüştü! Türkiye Mısır'daki Katliam İçin 1 Günlük Yas İlan Etti

TAKİP ET

Mısır'da Cami'de yaşanan katliam sonrasında Türkiye'de Başbakanlıktan yapılan açıklama ile 1 günlük yas ilan edildiği belirtildi. Türkiye'de 27 Kasım Pazartesi itibari ile bayrakların yarıya indirileceği açıklandı.

Mısır’da Cami’de yaşanan katliam sonrasında Türkiye’de Başbakanlıktan yapılan açıklama ile 1 günlük yas ilan edildiği belirtildi. Türkiye’de 27 Kasım Pazartesi itibari ile bayrakların yarıya indirileceği açıklandı.

Mısır’da Cami cemaatine düzenlenen kanlı saldırı sonucunda 300’e yakın insan hayatını kaybetmişti. Başbakanlıktan son yapılan açıklamada Türkiye’de Mısır’daki kanlı saldırı nedeniyle 1 günlük Milli yas ilan edildiği duyurusu yapıldı.

BAŞBAKANLIKTAN YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Konuyla ilgili Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Mısır’da yer alan El Ravda Camiine 24 Kasım tarihinde düzenlenen bombalı ve silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşların acısı dolayısıyla Türkiye’de 27 Kasım 2017 Pazartesi gün doğumuyla başlayarak gün batımına kadar 1 günlük Milli yas ilan edileceğini ve bayrakların yarıya indirileceği belirtildi. Bayraklar hem Türkiye’de hem de Türkiye’nin dış temsilciliklerinde yarıya inecek.

 

Türkiyede neden milli yas ilan edildi Mısır katliamı Türkiye Bayraklar yarıya inecek mi Mısırdaki cami katliamı