3 katlı evleri yıkıldı: 'Depremden 1 ay sonra aynaya baktım'

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 2 büyük depremde, Hatay'ın Antakya ilçesinde 20 kişilik Gümüş ailesine ait 3 katlı ev yıkıldı. Tehlikeli olmasına rağmen binaya giren 3 çocuk babası Turan Gümüş, kurtardığı eşyalarının arasında yer alan aynaya bir ay sonra bakabildiğini ifade etti.

Antakya ilçesinin Büyükdalyan Mahallesi’nde 3 katlı bitişik nizam binanın 2 bölümünde büyük çapta hasar meydana geldi. 20 kişilik aileden yalnızca bir kişi hafif yaralı olarak atlattı. Zemin katı çöken ev harabeye dönerken, 5 aile bahçeye kurdukları çadırda hayatlarına devam ediyor.

'EN BÜYÜK TESELLİMİZ CAN KAYBININ OLMAMASI'

Aile apartmanında hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Gümüş, "Deprem bizi uykuda yakaladı, salonun ortasından dışarı çıkamadık. Deprem bitince kapıya yöneldik, evin içindeki her şey devrildi. Kapıyı açamadık. Boşluğa merdiven korkuluklarından indik. Binamız ilk depremde bu hale geldi. Zemin kat tamamen çöktü, üst kat harabeye döndü. Çok şükür bu evden can kaybımız olmadı, en büyük tesellimiz bu" şeklinde konuştu.

'1 AY SONRA AYNAYA BAKTIM'

Depremde iş yeri ile evini de kaybettiğini belirten Gümüş, "Elimde bir arabam, evden kurtarabildiğim birkaç eşya kaldı. Çok tehlikeli olsa binaya girmezdik. Bina görünüyor zaten. Uzun zamandan sonra aynaya bakabildim, bir ayı geçti. Ne indirebilirsek indirdik. Yüzüme baktım, çok şükür iyiyim. Şu an çadırda yaşıyoruz. Köyde bir arsamız var, oraya konteyner ya da bir küçük ev yapmaya çalışacağız. Bir pijamamız, bir tişörtümüz kaldı üstümüzde" diye konuştu.