3 Bin TL Maaş Veriyorlar, Ama Çalıştıracak Eleman Bulamıyorlar

TAKİP ET

Siirtli Gezgin Arıcılar havaların sıcak olmasını fırsat bilerek Bitlis'te bal sağımı yapmaya başladı. Fakat aracılar 3000 TL'ye çalışacak eleman bulamadıklarından şikayet ediyor.

Siirtli Gezgin Arıcılar havaların sıcak olmasını fırsat bilerek Bitlis’te bal sağımı yapmaya başladı. Fakat aracılar 3000 TL'ye çalışacak eleman bulamadıklarından şikayet ediyor.

Bitlis'in Tatvan ilçesi Reşadiye bölgesinde konaklayan Siirtli Gezgin Arıcılar, bal sağımına devam ediyor. Bal üreticisi Süleyman Efe, elecek ay Siirt'e döneceklerini belirterek yılın ilk sayımının yapıldığı Reşadiye bölgesinde bu yıl iyi bir Rekolte elde ettiklerini dile getirdi.

SERİN GEÇEN BİTLİS'TE BAL SAĞIMI SÜRÜYOR
Efe, Yaz aylarının serin geçmesi nedeniyle arıcıların genel olarak Bitlis bölgesine ilgi gösterdiklerini belirterek, yoğun geçen sıcaklardan kaçan Gezgin arıcıların Bitlis'in Tatvan ilçesinde endemik bitki çeşitlerinin olması ve havanın senin geçmesi nedeniyle bal üretimi yaptıklarını belirtti.  Ayrıca Efe, bölgenin terörden arındırılması nedeniyle Yaylalarda huzur içinde konakladıklarını da söyledi.

"3 BİN TL'YE ÇALIŞACAK İŞÇİBULAMADIM"
Bal üreticisi Kemal Elinç ise, kendi bal kovanlarında Bu yıl rekoltenin düşük olmasından yakınırken yaptığı açıklamada "Burada arıcılık yapıyoruz, mevsimlik bölgeye geliyoruz. 3-4 ay burada bekliyoruz. Bu sezon boyunca 3 bin TL verecek arıcı bulamadığım için ben ile eşim bal toplamaya geldik. Ayrıca bu sene verim eksik geçti, işçi bulamadığımdan ve tek başıma baş edemediğimden üretim azdı" dedi.

 

siirt siirt balı siirtli gezgin arıcılar son dakika bitlis