26 Ekim 2020 koronavirüs tablosu açıklandı! Son durum ne?

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden güncel koronavirüs verilerini paylaştı ve Türkiye'deki son durumla ilgili bilgilere yer verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden güncel koronavirüs verilerini paylaştı ve Türkiye’deki son durumla ilgili bilgilere yer verdi. Bugün 2.198 koronavirüs hastası tespit edilirken virüs sebebiyle hayatını kaybeden hasta sayısına ise 75 kişi daha eklendi. İşte tüm detaylar…

Vefat Sayısına 75 Kişi Daha Eklendi

Sağlık Bakanı Koca’nın paylaştığı son 24 saatlik güncel verilere göre, koronavirüs tedavisi gören ve virüse yenik düşen hasta sayısına 75 kili daha eklendi ve ülkemizdeki toplam vefat sayısı 9.874 oldu.

Hasta Sayısında Son Durum

Bugün 132.913 yeni test yapılırken şimdiye kadar yapılan koronavirüs test sayısı 13 milyonu aştı. Öte yandan bugün 2.198 yeni hasta tespit edilirken ülkemizdeki toplam hasta sayısı 363.999’a çıktı.


İyileşen Hasta Sayısı

Koronavirüsü yenerek sağlığına kavuşan hasta sayısına 1.618 kişi eklenirken tabloya eklenen son rakamlarla beraber ülkemizdeki toplam iyileşen hasta sayısı ise 316.008’e yükseldi. Uzun bir süredir yükselişte olan ağır hasta sayısı bugün 1.780 olarak aktarılırken bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 5.0, yatak doluluk oranı yüzde 50.8, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 67.1, ventilatör doluluk oranı yüzde 33.4 ve filyasyon oranı yüzde 99*7 olarak açıklandı.

Aktif Hasta Sayısı Artışta

Güncel tablo üzerinde yorum yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün tespit edilen 2.198 yeni hasta olduğunu, ağır ve aktif hasta sayısının artışının devam ettiğini belirtti. Salgındaki bölgesel tırmanışı önlemek için birlikte mücadele etmek gerektiğini söyleyen Koca, tedbirlerden daha güçlü silahın olmadığını belirterek ‘Salgına karşı organize olalım’ dedi.

 

koronavirüs tablosu 26 ekim hasta sayısı