20 yıllık hakim: İlk kez 'Suçluyum' diyen birini tahliye ediyorum

TAKİP ET

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, kız arkadaşıyla birlikte yürüyüş yaptığı ormanda açık alanda tuvaletini yaptığı için tartıştığı Fuat Gürbüz (35) ve yanındaki arkadaşı Cihangir Muratoğlu'nu (40) ruhsatsız silahıyla vurarak yaralayan Ayberk Demirok (23), ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Olayın ardından Demirok, suçunu itiraf etti.

Mağdurlar Muratoğlu ve Gürbüz ise, kendilerini vuran kişinin daha yapılı ve uzun boylu olduğunu belirterek sanıktan şikayetçi olmadı. Müşteki beyanlarını dikkate alan mahkeme hakimi, "20 yıllık hakimim, ilk kez 'Suçluyum' diyen birisini tahliye ediyorum" ifadelerini kullandı. Olay, 18 Şubat'ta Yıldırım ilçesi Akçağlayan Mahallesi mevkisindeki ormanda meydana geldi. Fuat Gürbüz, kız arkadaşıyla içki içerken tuvalet ihtiyacını açık alanda giderdi.

Bu sırada ormanda yürüyüş yapan Ayberk Demirok, durumdan rahatsızlık duyarak Gürbüz'ü uyardı. Ancak Demirok'a yanındaki arkadaşıyla alay edildiğini düşündüğünü belirttiği Cihangir Muratoğlu ve Fuat Gürbüz'e ruhsatsız tabancasıyla ateş etti. Muratoğlu ve Gürbüz vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralanırken, Ayberk Demirok olay yerinden kaçtı. Yaralılar, çevredekilerin ihbarı üzerine hastaneye kaldırıldı. Polis ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda Ayberk Demirok yakalanarak gözaltına alındı.

Demirok, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma tamamlandı ve Ayberk Demirok hakkında "Kasten yaralama" ve "6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından dava açıldı. İlk duruşmaya sanık Demirok, müştekiler Cihangir Muratoğlu ve Fuat Gürbüz ile avukatları katıldı. Demirok, polis merkezinde verdiği ifadeyi tekrarlayarak suçunu itiraf etti. Duruşmada konuşan Fuat Gürbüz, kendisini yaralayan kişinin Ayberk Demirok olmadığını söyleyerek, "Eylemi gerçekleştiren şahıs biraz daha uzun boylu ve yapılıydı ve boyu 10 santimetre daha uzundu. Eylemi gerçekleştiren şahıs, kız arkadaşının arkasında durarak bir şarjör mermiyi üzerimize boşalttı. Bana 4 el ateş edildi. Hepsi de vücuduma temas etti. Elimdeki yaralanmanın nedeni de yüzüme doğru ateş etmek istemesidir, bu nedenle mermilerden birisi benim parmağıma geldi. Bana ateş eden şahıs solaktı. Sol el ile ateş ediyordu. Ben şu an huzurda olan sanıktan şikayetçi değilim" şeklinde ifade verdi. Cihangir Muratoğlu da Fuat Gürbüz'ün ifadesine katılarak, kendilerine ateş eden kişinin başkası olduğunu belirtti.

Muratoğlu, "Bize ateş eden şahıs solaktı. Sanık bana 3 el ateş etti. İkisi bana isabet etti. Kaldı ki yanındaki bayan müdahale etmeseydi ya enseme ya da omzuma mermiler isabet edecekti. Sanık ile aramızda 3 metre mesafe vardı. Ben alkol almamıştım. Diğer arkadaşım biraz alkol almıştı. Ben bu sanıktan şikayetçi değilim" şeklinde konuştu. Müştekilerin ifadelerini dikkate alan mahkeme hakimi, Ayberk Demirok'un yurt dışına çıkış yasağıyla birlikte tahliye edilmesine karar verdi ve "20 yıllık hakimim, ilk kez 'Suçluyum' diyen birisini tahliye ediyorum" dedi. Tanık M.K.'nın zorla getirilmesine karar verilerek, duruşma ertelendi.

Bursa Yıldırım mahkeme dava