2 Suriyeli, 'Adınız terör soruşturmasında' yalanıyla, 300 bin TL dolandırdı

TAKİP ET

Bursa'da yaşanan dolandırıcılık olayında 61 yaşındaki Ayşe K.'yı cep telefonla arayarak terör soruşturması bahanesiyle 300 bin TL dolandırdılar. 61 yaşındaki kadını dolandıran Suriye uyruklu 2 zanlı jandarma ekipleri tarafından gözaltına alını.

Bursa'da, ikamet eden 61 yaşındaki Ayşe K.´yi cep telefonu ile arayarak, `Adınız terör soruşturmasına karıştı´ yalanıyla kandırmayı başaran dolandırıcılar 300 bin TL’lik altınını alan Suriye uyruklu 2 kişi, yakalanıp, tutuklandı.

300 BİN TL’LİK ALTINI ÇALINDI

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi´nde yaşanan dolandırıcılık olayında Ayşe K.´yi cep telefonu ile arayarak, kendisinin polis olduğunu belirten 2 zanlı, `Adınız terör soruşturmasına karıştı´ diyerek, yaşlı kadının bu durumdan kurtulması için para istedi. Dolandırıcılara kanan Ayşe K., evde bir miktar altını olduğunu dolandırıcılara söyledi. Eve gelen zanlılar, Ayşe K.´den aldıkları yaklaşık 300 bin TL’lik altın ile kaçtı.

JANDARMA EKİPLERİ ŞÜPHELİLERİ YAKALADI

Bir süre geçtikten sonra dolandırıldığını fark eden Ayşe K., durumu jandarmaya ihbar etti. Jandarmanın yaptığı incelemede zanlıların Suriye uyruklu 27 yaşındaki Mohamad Jesri ve 26 yaşındaki Abdurrahman Zkert olduğu tespit edildi. Zanlılar, gerçekleştirilen operasyon ile yakalanarak, gözaltına alındı. İfadelerinde suçlarını itiraf eden zanlılar, altınları başkasına verdiklerini ifade ettiler. İşlemleri biten 2 zanlı adliyeye sevk edilerek çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Jandarma ekipleri, altınları bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Bursa dolandırıcılık