2 ilimizde daha 65 yaş ve üstüne kısıtlama geldi

TAKİP ET

Çin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve büyü bir hızla dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs salgını insan sağlığını doğrudan tehdit etmeye devam ederken ülkemizde de etkisini hala devam ettiren virüsün son zamanlarda hızla artmasından dolayı bazı kısıtlamalar peş peşe geldi.

Çin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve büyü bir hızla dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs salgını insan sağlığını doğrudan tehdit etmeye devam ederken ülkemizde de etkisini hala devam ettiren virüsün son zamanlarda hızla artmasından dolayı bazı kısıtlamalar peş peşe geldi. Pek çok ilimiz virüsün yayılma hızının artmasından dolayı 65 yaş ve üstü olan vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirdi. Son olarak Tunceli ve Konya’da da 65 yaş ve üstü kişiler ile kronik rahatsızlığı olan kişilere kısıtlamalar getirildiği öğrenildi.


Konya’da Yeni Tedbirler

Konuyla ilgili Konya Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Vali Vahdettin Özkan başkanlığında yapılan toplantı sonucunda yeni tip koronavirüs salgınının yayılımını önlemek amacıyla bazı tedbirler alındığı belirtildi. Bu tkapsamda kararla 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin Pazar yeri, piknik alanı ve AVM gibi alanlarda bulunmamaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmamaları kararlaştırıldı. Öte yandan 21 Ağustos itibariyle sokak, salon, kır ve köy düğünlerinin en fazla 50 kişi olmak kaydıyla nikah merasimi şeklinde gerçekleştirilmesine ve bu etkinliklerde mutlaka maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının altı çizilirken 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarla 16 yaşından küçük vatandaşların bu etkinliklere katılmama kararı verildi.


Tunceli’de Yeni Tedbirler

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise maske takma zorunluluğunun il ve ilçelerde devam ettiğine vurgu yapıldı ve maske takma kuralına uymayan vatandaşlara 900 TL idari para cezası uygulanacağına dikkat çekildi. Aynı zamanda 65 yaş ve üstü vatandaşların sağlığını korumak amacıyla sokağa çıkma ve ikametten ayrılma kısıtlaması getirildiği duyuruldu. Bu bağlamda 65 yaş ve üstü vatandaşların saat 10.00-20.00 arasında sokağa çıkabilmelerine karar verildi. 

 

tunceli konya