2 Askerimiz Şehit Olmuştu! Atak Helikopteri Füzeyle Vuruldu İddiasına Uzmanından Yanıt

TAKİP ET

Suriye'nin Afrin kentinde başlatılan Zeytin Dalı operasyonu kapsamında bugün bölgeden gelen acı haberde bir atak helikopterinin düştüğü ve içinde bulunan 2 askerimizin şehit olduğu belirtilmişti. Düşen helikopterimizin teröristler tarafından füzeyle vurulduğu iddiasına terör uzmanı Abdullah Ağar'dan yanıt geldi. İşte detaylar…

Suriye’nin Afrin kentinde başlatılan Zeytin Dalı operasyonu kapsamında bugün bölgeden gelen acı haberde bir atak helikopterinin düştüğü ve içinde bulunan 2 askerimizin şehit olduğu belirtilmişti. Düşen helikopterimizin teröristler tarafından füzeyle vurulduğu iddiasına terör uzmanı Abdullah Ağar’dan yanıt geldi. İşte detaylar…

Afrin’de Zeytin Dalı harekatı kapsamında TSK’ya aiet olan bir atak helikopterinin düştüğü haberi Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamuoyuyla paylaşılmış ve 2 askerimizin şehit olduğu belirtilmişti. Türkiye’yi derinden sarsan olay sonrasında terör uzmanı Abdullah Ağar, düşen helikopterle ilgili önemli detaylara yer verdi.

‘UÇAKSAVARLA VURULMUŞ OLABİLİR’

Düşen atak helikopteri sonrasında TSK’ya ait olan helikopterin bölgedeki teröristler tarafından füzeyle vurularak düşürüldüğü iddialarına terör uzmanı Abdullah Ağar’dan yanıt geldi. Ağar, Afrin bölgesinde düşen helikopterin hızlı bir şekilde irtifa kaybettiğinin tespit edildiğini ve helikopterin güdümlü füzeyle vurulduğuna dair bir tespit olmadığını ancak uçaksavar veya docka ile vurulma ihtimalinin yüksek olduğunu aktardı.

TSK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırım’ın bölgede yaşanan acı olayla ilgili verdiği bilgiler sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden de açıklama gelmiş ve Afrin Zeytin Dalı harekatı kapsamında hızla devam eden operasyonlarda bugün saat 13.00 sularında atak tipi bir helikopterin kırıma uğradığı kamuoyuna aktarılmıştı. Helikopterin içinde yer alan 2 askerimizin şehit olduğu resmi olarak duyurulurken helikopterin nasıl düştüğüne dair incelemelerin teknik heyet tarafından yapıldığı bilgisi verilmişti.

 

Afrin Suriye Zeytin Dalı TSK Atak helikopteri Düşen helikopter Abdullah Ağar Başbakan