19 Mayıs'ta Resmi Tatil Olacak Mı! 19 Mayıs Hangi Güne Denk Geliyor!

TAKİP ET

Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yaklaşırken herkes tarafından merak edilen soru 19 Mayıs resmi tatil olacak mı yönünde. Peki 19 Mayıs resmi tatil olacak mı? 19 Mayıs hangi güne denk geliyor?

Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yaklaşırken herkes tarafından merak edilen soru 19 Mayıs resmi tatil olacak mı yönünde. Peki 19 Mayıs resmi tatil olacak mı? 19 Mayıs hangi güne denk geliyor? 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yaklaşırken tüm ülkede coşkulu bir şekilde karşılanması için hazırlıklarda devam ediyor. 19 Mayıs yaklaşırken herkesin kafasından resmi tatil olacak mı soruları geçmeye başladı. Diğer tüm resmi tatiller gibi 19 Mayıs günü de resmi tatil olacak. Peki 19 Mayıs 2017 hangi güne denk geliyor? 19 Mayıs kaç gün tatil olacak? 

19 Mayıs’a az bir zaman kalmışken sürekli olarak merak edilen ‘19 Mayıs tatil mi?’ soruları için detaylı bilgi haberimizde. 

19 MAYIS TATİL Mİ?

Diğer tüm resmi bayramlar gibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’da Ulusal Bayram ve Genel Tarihler Kanunu kapsamında 1981 yılından bu yana resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Kanunun kabul edildiği zamandan bu zamana kadar ki gibi 19 Mayıs bu yıl da resmi tatil olacak. 

RESMİ BAYRAM GÜNLERİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı

Yukarıda belirtilen resmi bayram günlerinde resmi tatil ilan edilir. Aynı zamanda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında tüm özel iş yerlerinin kapatılması zorunludur.

DİNİ BAYRAM GÜNLERİ

Ramazan Bayramı 
Kurban Bayramı

Ramazan Bayramı için Arefe günü saat 13.00 itibari ile 3,5 gün tatildir. Kurban Bayramı ise Arafe günü saat 13.00 itibari ile 4,5 gün tatil olarak kabul edilmektedir. 

 

19 mayıs resmi tatil mi atatürkü anma gençlik bayramı 19 mayıs hangi gün resmi tatil olacak mı kaç gün olacak