186 Gebe Çocuk Skandalıyla İlgili Valilikten Flaş Açıklama: Çoğu Erken Evlilik

TAKİP ET

Edirne Valiliği ortaya çıkan 186 hamile çocuk skandalı sonrasında yaptığı açıklamada, 186 gebe çocuğun 137'sinin resmi nikahla, 17'sininse Edirne dışından gelerek evlendiğini diğer 30'uyla ilgili de soruşturmanın devam ettiğini aktardı.

Edirne Valiliği ortaya çıkan 186 hamile çocuk skandalı sonrasında yaptığı açıklamada, 186 gebe çocuğun 137’sinin resmi nikahla, 17’sininse Edirne dışından gelerek evlendiğini diğer 30’uyla ilgili de soruşturmanın devam ettiğini aktardı. 

Edirne Valiliği, Edirne İl Genel Meclisi Kadın Haklarını ve Kız Çocuklarını Koruma Komisyonu tarafından tespit edilen 186 gebe çocuk için açıklama yaptı. Açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bildirilen 18 yaş altı gebe çocuk sayıları olduğu ve 18 yaşın altında olan kız çocuklarının büyük bir kısmının ailelerinin rızasıyla evlendirildiği belirtildi. Öte yandan Edirne Roman Derneklerinin de olayı Romanlar üzerinde karalama kampanyası olduğunu söyleyerek konuyla ilgili hukuki süreç başlatacakları aktarıldı.

186 GEBE ÇOCUK 2017 YILI İÇİNDE

Yapılan araştırmalara göre, 186 gebe çocuk tespitinin 2017 yılı içinde olduğu ve çocukların çoğunluğunun ailelerinin rızasıyla evlendirildiği belirtildi. Hazırlanan raporda, 31 çocuk için Aile Mahkemesinde sağlık tedbiri kararı alındığı bildirilirken 2 çocuk içinde danışmanlık tedbiri alındığı bildirildi. 

137’Sİ NİKAHLI ÇIKTI

Öte yandan raporda, 186 gebe çocuktan 137’sinin resmi nikahı olduğu, 17’sinin de Edirne dışından geldiği tespit edildi. Diğer 30’u içinse mahkeme tarafından açılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Çocuk gebe vakalarının çoğunun erken yaşta evliliklerden oluştuğu aktarılırken konuyla ilgili derin bir araştırmaya geçildiği ve araştırmanın sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

 

Edirne valiliği Gebe çocul Açıklama 186 gebe çocuk vakası Evlilik dışı