18 Yaşındaki Genç Kız Töre Kurbanı Oldu! Ağabeyleri Tek Kurşunla Öldürdü!

TAKİP ET

Törenin bu seferki kurbanı 18 yaşında bir genç kız oldu. Ailesinin zorla evlendirme kararına karşı çıkan ve İstanbul'a sevdiğinin yanına kaçan 18 yaşındaki genç kız Sinem Ç. törenin kurbanı oldu. Genç kızın peşinden gelen Erzurumlu ağabeyler kız kardeşlerini tek kurşunda öldürdüler. Katil ağabeyler Ayvalık'ta yakalanarak 'Töremiz bunu gerektiriyor' açıklamasında bulundular.

Törenin bu seferki kurbanı 18 yaşında bir genç kız oldu. Ailesinin zorla evlendirme kararına karşı çıkan ve İstanbul’a sevdiğinin yanına kaçan 18 yaşındaki genç kız Sinem Ç. törenin kurbanı oldu. Genç kızın peşinden gelen Erzurumlu ağabeyler kız kardeşlerini tek kurşunda öldürdüler. Katil ağabeyler Ayvalık’ta yakalanarak ‘Töremiz bunu gerektiriyor’ açıklamasında bulundular.

Henüz yeni 18 yaşına girmiş olan ve Erzurum’da yaşayan Sinem Ç. ailesi tarafından zorla evlendirilmek istedi. Genç kız evlilik baskısına daha fazla dayanamayarak 2 yıldır görüştüğü İstanbul’da yaşayan sevgilisinin Ahmet B.’nin yanına kaçtı. Erzurum’dan İstanbul’a gelen genç kız henüz 20 gün önce 18. yaşını kutlamıştı. Erzurumlu aile genç kız hakkında kararı verdi ve kızı öldürmek üzere kızın ağabeyi ve eniştesini İstanbul’a gönderdi. Sinem Ç. İstanbul’da 2 yıldır görüştüğü sevgilisi Ahmet B.’nin ablasının Arnavutköy’de bulunan evine yerleşti. Fakat Erzurum’dan gelen ve töreleri uygulamak isteyen ağabeyi ile eniştesi kızı bu evde buldu. Kızın ağabeyleri Ağabey İsmet Ç. Vedat Ç. ve enişte Bayram Ç. gelen iddialara göre genç kızı dışarı konuşmak için çağırdılar. Ancak enişte Bayram Ç. kızın ölüm kararını çoktan vermişti. Genç kız ağabeyinin tabancasından çıkan tek kurşunla ağır yaralandı. Ağabey kurşunuyla yaralanan 18 yaşındaki genç kız Sinem Ç. Arnavutköy Devlet Hastanesine kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Haberi alarak hastaneye gelen kızın sevgilisi ise ağabeyler tarafından ölümle tehdit edildi.

NAMUSUMUZU TEMİZLEDİK

Sevgilisi Sinem Ç.’nin ölüm haberini aldıktan sonra hastaneye koşan Ahmet B. Kızın ağabeyleri tarafından ölümle tehdit edildi. Ahmet B. Ağabeyler tarafından telefonla aranarak ölümle tehdit edildi. Ahmet B.’ye ‘Senin de sonun onun gibi olacak bekle seni de geberteceğiz’ şeklinde konuşan katil ağabeyler polis ekiplerinin arama-çalışma faaliyetleri sonrasında Balıkesir’in Ayvalık İlçesinde yakalandı. Gözaltına alınan ağabeyler Vedat Ç. ve enişte Bayram Ç. emniyete götürülürken ‘Töremiz bunu gerektiriyor, namusumuzu’ temizledik şeklinde konuştu. 

 

18 yaşındaki genç kız töre kurbanı oldu Sinem Ç. ağabeyleri tarafından tek kurşunla öldürüldü 18 yaşındaki genç kız tek kurşunla öldürüldü istanbul erzurum