17 Yaşındaki Kızının, 'Satılık' İlanıyla Paylaşan Baba, Canlı Yayında Fiyat Vermiş

TAKİP ET

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşanan trajik bir olay, gündeme bomba gibi düştü. Bir baba, kızının fotoğrafını sosyal medya hesabında "Bu kız satılıktır" mesajıyla paylaştıktan sonra, aynı kızı geçen yıl da sosyal medya üzerinden 250 lira fiyat vererek canlı yayında satmaya çalıştı. Bu korkunç olayların ardından, kızın yaşadığı evlilik de çıkmaza girdi.

Olay, Konya'da yaşayan O.K. (17) ile D.K.'nin (17) ailelerinin onayıyla 3 Ağustos'ta resmi nikahları kıyılmasıyla başladı. Ancak çiftin düğün hazırlıkları sırasında damadın ailesi tarafından kızın babasına ödenen 250 bin lira başlık parası, düğün masrafları ve takı giderleri nedeniyle yaşanan bir anlaşmazlık sonucunda gelin, düğünü terk etti.

İddialara göre, düğünün ikinci gününde kız tarafı, yakınlarının öldüğünü söyleyip Konya'ya dönmek istedi. Ancak damadın ailesi bu talebi kabul etmeyince arbede yaşandı. Gelini üzerindeki takıları bırakarak Konya'ya gitmek zorunda bırakan damadın ailesi, bu sırada takılan altınların bir kısmını geri aldı, bir kısmı ise gelinin üzerinde kaldı.

Kız, ailesiyle Susurluk'taki akrabalarının yanına döndü ve daha önce de kendisini başka kişilerle evlendirmek isteyen ailesinin dolandırıcılık girişimlerini anlattı. Bunun üzerine kız, eşi O.K.'ye dönerek, ailesinin kendisini silah zoruyla alıkoymaya çalıştığını belirterek şikayetçi oldu.

Damat tarafı da başlık parası, düğün masrafları ve takı giderleri nedeniyle 1 milyon lira zarara uğradıklarını ileri sürerek, "Yağma" suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Olayın daha da korkunçlaştığı nokta, kızın babasının 4 yıl önce sosyal medyada kızının fotoğrafını paylaşıp "Bu kız satılıktır" yazması ve geçen yıl da kızını 250 lira fiyatla canlı yayında satmaya çalışması oldu.

Bu skandal olaylar sonucunda kız, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından devlet korumasına alındı. Soruşturma ise devam ediyor.

Kütühya istismar satılık ilanı