162 Kişi Ölümün Kıyısından Döndü! Trabzon'da Pistten Çıkan Uçak Denizle Burun Buruna Kaldı

TAKİP ET

Dün gece saatlerinde Ankara'dan kalkan ve Trabzon'a doğru yola çıkan yolcu uçağı Trabzon Havalimanı'na geldiğinde pistten çıkarak toprağa çakılmıştı. Büyük bir facianın eşiğinden dönen uçağın gündüz çekilen fotoğrafları nasıl bir felaketten dönüldüğünü gözler önüne serdi.

Dün gece saatlerinde Ankara’dan kalkan ve Trabzon’a doğru yola çıkan yolcu uçağı Trabzon Havalimanı’na geldiğinde pistten çıkarak toprağa çakılmıştı. Büyük bir facianın eşiğinden dönen uçağın gündüz çekilen fotoğrafları nasıl bir felaketten dönüldüğünü gözler önüne serdi.

Dün gece saatlerinde Ankara’dan havalanan ve Trabzon Havalimanı’na iniş yapan Pegasus Havayolları yolcu uçağının Havalimanı’na indiği sıralarda pistten çıkan uçak toprak alana çakılmıştı. Yolcu uçağının çakıldığı yer ve ölümle burun buruna gelinen anlar gün aydınlandığında daha net ortaya çıktı.

UÇAĞIN SABAH ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLERİ DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Pegasus Havayolları’na ait olan PC8622 numaralı uçak Ankara’dan havalanarak Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sıralarda henüz bilinmeyen bir nedenle pistten çıkmış ve toprak alana gömülmüştü. Uçaktaki yolcular acilen tahliye edilirken olayda ölen veya yaralanan olmadığı belirtilmişti. Gece saatlerinde yaşanan korkutan kazanın korkunç bilançosu sabah hava aydınlandığında net bir şekilde görüntülendi. Pistten çıkarak toprağa çalışan uçağın yaklaşık 10 metre daha ilerlemesi halinde denize düşeceği görüldü. Büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü gösteren bu görüntüler herkesi dehşete düşürdü. 

UÇAĞI KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan toprakta kalan uçağın hemen 10 metre sonrası deniz olduğu için uçağın denize doğru ilerlememesi için önlemler alındı. Uçağın kurtarılması için çalışma başlatılırken Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada yaşanan uçak kazası ile ilgili gereken incelemenin başlatıldığı duyuruldu. Uçağın kurtarılması için çalışmalar sürüyor…

 

Ankara Trabzon Havalimanı Uçak kazası Pistten çıkan uçak Görüntüler