15 Yaşındaki Kızın Evden Kaçış Sebebi Yürek Sızlattı!

TAKİP ET

Adana'da ortaokulu bitirdiği öğrenilen ancak anne ve babası tarafından okuluna devam etmesine izin verilmeyen 15 yaşındaki kız çocuğunun evden kaçarak polise sığındığı öğrenildi.

Adana’da ortaokulu bitirdiği öğrenilen ancak anne ve babası tarafından okuluna devam etmesine izin verilmeyen 15 yaşındaki kız çocuğunun evden kaçarak polise sığındığı öğrenildi. 

AİLESİ OKUTMADI

Gelen bilgilere göre Adana’nın Seyhan ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki E.Ç isimli genç kız ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra okuluna devam edemedi. TEOG sınavına girdiği öğrenilen genç kızın sınavdan da oldukça iyi bir puan aldığı ancak tercih dönemi gelip çattığında okula giderek tercih yapmak istediğinde anne ve babasından izin çıkmadı. 15 yaşındaki kızın annesi M.Ç ve babası S.V.Ç kızlarının tercih yapmalarına ve eğitim hayatına devam etmelerine izin vermedi. Kız çocuğu ise ısrarla okumak istediğini belirtti. Fakat kızlarının okumasına karşı çıkan anne ve babanın “Kız çocuğunun bu kadar okuması yeter” dedikleri ve kızlarının okumasına izin vermedikleri öğrenildi. Okumak isteyen ve okula gitmekte ısrarcı olan 15 yaşındaki kız ise evden kaçarak polise sığındı. 

OKUMAK İSTİYORUM DEDİ POLİSE SIĞINDI

15 yaşındaki kızın evden kaçarak polise sığınması üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek 15 yaşındaki kızın psikolog eşliğinde ifadesini aldı. İfadesi alınan kız çocuğunun okumak istediğini ancak anne ve babasının buna izin vermediğini belirttiği öğrenildi. Anne ve babasının okumasına karşı çıktığını söyleyen genç kız bunun üzerine tek çareyi evden kaçmakta bulduğunu söyledi. 15 yaşındaki kız ailesinin geleceğine engel olacağını bu yüzden de evine dönmek istemediğini söyledi ve devlet koruması altına alındı. 

 

adana seyhan 15 yaşındaki kız aile okutulmayan kız evden kaçtı polis çocuk şube devlet koruması