15 Temmuz'un Kilit İsimlerinin Davası Başladı! FETÖ'cü Generaller Hakim Karşısına Geçti!

TAKİP ET

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinin baş faktörleri olan isimlerin davası başladı. 15 Temmuz gecesinde sözde yurtta sulh konseyini kuran kişiler hakim karşısına geçecek. Davada toplamda 221 sanığın davası görülecek olan mahkemeye cuntacılar halkın önünden geçirilerek götürüldü. İşte Genel Kurmay Karargahı Çatı Davası'nın detayları.

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinin baş faktörleri olan isimlerin davası başladı. 15 Temmuz gecesinde sözde yurtta sulh konseyini kuran kişiler hakim karşısına geçecek. Davada toplamda 221 sanığın davası görülecek olan mahkemeye cuntacılar halkın önünden geçirilerek götürüldü. İşte Genel Kurmay Karargahı Çatı Davası’nın detayları.

Hain darbe girişimi gecesinde oluşturulan sözde yurtta sulh konseyinde olan Mehmet Dişli, Akın Öztürk, Bilal Akyüz ve Mehmet Partigöç’ün aralarında yer aldığı 221 sanıklı davada toplamda 48 sanık 200 metre süren yol boyunca halkın önünden geçirildi ve sanıklara büyük tepki yağdı.

Dava Başkent Ankara’da Sincan Cezaevinde görülecek. Sincan Ceza ve İnfaz Kurumunda yüksek güvenlik önlemleri alındı. Bugün başlayan ve 15 Temmuz darbe gecesinde en çok konuşulan isimler olan baş faktörlerin davasının 16 Haziran’a kadar devam edecek.

URGAN FIRLATTILAR

15 Temmuz gecesinde Sözde yurtta sulh konseyi üyelerinin arasında bulunan Mehmet Partigöç, Akın Öztürk, İlhan Talu, Gökhan Şahin,Mehmet Dişli ve Gökhan Şahin Sönmezateş Sincan Cezaevinden jandarma komandoları aracılığı ile çıkarıldı. Darbe gecesinin sanıkları cezaevinden çıkarılırkenorada toplanan vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Sanıklar vatandaşların arasından geçirilirken ‘Vatan haini’ ‘FETÖ’nün Uşakları’ ‘İdam isteriz’ şeklinde sesler yükseldi. Aynı zamanda vatandaşlar yanlarında getirdikleri urganı darbecilerin üzerine fırlattı. Sanıklar arasında Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü görevlisi Muhammet Uslu, Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın eski emir subayı Levent Türkkan’da yer aldı. 16 Haziran’a kadar görülecek olan davada Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘müşteki’ olarak yer alacak. 

 

15 temmuz sözde yurtta sulh konseyi üyeleri mahkemede 15 temmuz sanıkları davası kritik dava genelkurmay karargahı çatı davası