15 Temmuz Gecesi Vurulmuştu! FETÖ İtirafçısı Olan Yüzbaşı Hakkında Flaş Karar

TAKİP ET

15 Temmuz hain darbe gecesinde darbeci askerler tarafından vurulduktan sonra kahraman ilan edilen ve madalya takılan Yüzbaşı Burak Akın, aradan aylar geçtikten sonra FETÖ'cü olduğunu itiraf etmişti. Akın hakkında adli kontrol şartıyla serbestlik kararı verildi.

15 Temmuz hain darbe gecesinde darbeci askerler tarafından vurulduktan sonra kahraman ilan edilen ve madalya takılan Yüzbaşı Burak Akın, aradan aylar geçtikten sonra FETÖ’cü olduğunu itiraf etmişti. Akın hakkında adli kontrol şartıyla serbestlik kararı verildi.

Darbe gecesi sonrasında darbeci askerlere karşı koyması ve vurulması sonrasında kahraman ilan edilen Yüzbaşı Burak Akın, geride bıraktığımız haftalarda FETÖ itirafçısı olmuştu. İtirafçı olduktan sonra gözaltına alınan ve mahkemeye çıkan Akın hakkında adli kontrol şartıyla serbestlik kararı verildi.

15 TEMMUZ GECESİ VURULMUŞTU

Yüzbaşı Burak Akın, 15 Temmuz darbe gecesinde Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolakile beraber Genel Kurmay Karargahına gelmiş ve burada darbeci askerlere karşı direnerek vurulmuştu. Bacağından vurulan ve kafasından kurşun sıyrılan Akın, bu hain gecenin ardından kahraman ilan edilerek madalyaya layık görülmüştü. Ancak Akın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ’nün Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki mahrem yapılanmasına ilişkin soruşturma sonrası FETÖ itirafçısı olarak teslim olmuştu. İtirafının ardından gözaltına alınan ve emniyette verdiği ifadede, ‘Etkin pişmanlık’ yasasından yararlanmak istediğini söyleyen Akın’ın, FETÖ’nün darbe yaptığını görünce onlardan ayrıldım fakat benim peşimi bırakmadılar dediği öğrenildi. 

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

İfadelerinin ardından mahkemeye çıkarıldığı öğrenilen Yüzbaşı Burak Akın’ın mahkeme hakiminin verdiği adli kontrol şartı kararıyla serbest kaldığı öğrenildi. 

 

15 Temmuz Darbe gecesi Yüzbaşı Burak Akın Burak Akın hakkında karar İtirafçı FETÖ Kahraman ilan edilen Yüzbaşı Mahkeme