15 Temmuz Darbe Girişimi Gecesinde FSM Köprüsünü Kapatan 61 Asker İçin Rekor Ceza!

TAKİP ET

FETÖ\PYD'nin 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü işgal etmeye kalkışan askerler için rekor bir ceza istendi. O gece köprüyü kuşatmak isteyen 61 asker için soruşturmanın tamamlandığı belirtildi.

FETÖ\PYD’nin  15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü işgal etmeye kalkışan askerler için rekor bir ceza istendi. O gece köprüyü kuşatmak isteyen 61 asker için soruşturmanın tamamlandığı belirtildi.

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü kuşatan ve işgal etmeye kalkışan 61 asker için soruşturma tamamlandı. 3 kişinin şehit olduğu ve tam 49 kişinin yaralandığı hain işgal girişimiyle alakalı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan tam 574 sayfalık iddianamede, 15 Temmuz darbe gecesinde darbeciler için stratejik bir öneme sahip olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü işgal etmek isteyen askerler İstanbul’un trafiğini kontrol altına almak için köprü geçişine 4 adet tank ve 3 adet zırhlı araç bıraktıkları yer aldı. Bu askerlerin Kuleli Askeri Lisesi ve 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan çıkış yaptıkları belirtildi. Öncüleri Yarbay Adnan Uygun olan askerlerin köprüye çıkmalarıyla halkın büyük tepkisine maruz kaldıkları ve teslim olun çağrısı yapılmasına rağmen halkın üzerine ateş açtıkları, tanklarla acımasızca araçları ezdikleri de belirtildi.

İŞGALCİ ASKERLER İÇİN REKOR CEZA İSTEMİ

Hazırlanan iddianamede en yüksek ceza işgal girişimi gecesinde öncü olan Yarbay Adnan Uygun için istendi. Uygun’un Hasan Kaya adlı bir vatandaşa yakın mesafeden ateş ederek öldürdüğü ve 40 kişiyi de yine ateş açarak yaraladığı belirtildi. Uygun’un darbe girişimi gecesindeki tüm suç girişimleri iddianamede toplanarak belirlendi ve toplamda bin 93 yıl hapis cezası istendi.

 

15 temmuz darbe girişimi davası FSM köprüsünü kapatan askerler yarbay adnan uygun rekor ceza istemi