15 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildi!

TAKİP ET

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasakla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere yeni bir genelge gönderildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasakla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere yeni bir genelge gönderildi. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 15 ilde hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı kapsamında manav ve marketlerin hangi gün ve hangi saatler aralığında faaliyet göstereceği de açıklandı. İşte tüm detaylar…

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak

İçişleri Bakanlığı’ndan Valiliklere gönderilen yeni genelgeye göre, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 15 ilde 6 Haziran 2020 Cumartesi ve 7 Haziran 2020 Pazar günleri geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu kapsamda, Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak’ta 5 Haziran saat 24.00’da başlayarak 7 Haziran 2020 saat 24.00’a kadar sokağa çıkma yasağı uygulaması yapılacak.

Bakkal ve Marketler Saat Kaça Kadar Açık?

Yapılan açıklamalarda, sokağa çıkma yasağından bir gün önce 5 Haziran 2020 Cuma gününde marker, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilerin saat 23.00’a kadar hizmet verebilecekleri belirtildi. Aynı zamanda sokağa çıkma yasağının uygulanacağı 6 Haziran Cumartesi günü de market, manav, bakkal, kasap ve kuruyemişçilerin saat 10.00-17.00 arası hizmet verecekleri duyuruldu. Bu iş yerlerinin yine belirtilen saatlerde evlere servis gerçekleştirebilecekleri bilgisine de yer verildi. Öte yandan fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerinin de sokağa çıkma yasağının uygulanacağı 6-7 Haziran tarihleri arasında vatandaşlara hizmet vermeye devam edecekleri duyuruldu.

 

sokağa çıkma yasağı #istanbul