14 Yaşında 8.5 Hamile Kız Çocuğu Hastaneye Gelince Korkunç Gerçek Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Adana'nın Seyhan ilçesinde hastaneye başvuran 8.5 aylık hamile bir kız çocuğunun yaşının 14 olduğu belirlenince doktorlar tarafından Çocuk Şube Müdürlüğüne haber verildi. Konu hakkında inceleme başlatıldı.

Adana'da 14 yaşındaki bir kız çocuğu muayene olmak için hastaneye geldi. Doktorlar tarafından yapılan muayenelerin ardından korkunç gerçek ortaya çıktı. 8.5 aylık hamile olduğu öğrenilen kız çocuğu birlikte olduğu iddia edilen adamla birlikte polis tarafından gözaltına alındı. Doktorların zaman geçmeden polise haber vermelerinin ardından kız çocuğu çocuk şube müdürlüğüne götürüldü. 

Adana'nın Seyhan ilçesinde meydana gelen olayda doktorlar henüz 14 yaşında olan ve doğum yapmak üzere olan kız çocuğunu görünce zaman kaybetmeden polis ekiplerine haber verdiler. 14 yaşındaki kız çocuğunun Suriye uyruklu Afre Mehli olduğu öğrenildi. Eşinin ise 21 yaşında Fedi Hacyusuf olduğu belirlendi. 

KIZ ÇOCUĞU VE KOCASI POLİS TARAFINDAN EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Emniyette yapılan sorgulamaların ardından ikilinin bir yıl önce Suriye'de evlendikleri ortaya çıktı. 8 yıllık iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıkları öğrenildi. Halep bölgesinden kaçarak Adana'ya sığındıkları ve bu evliliğin ardından 14 yaşındaki kız çocuğunun hamile kaldığı öğrenildi. 

8.5 aylık hamile olan kız çocuğunun evde rahatsızlandığı için kocası tarafından hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Doktorların muayene sonrasında durumu anlayınca hemen polis ekiplerine haber vermeleri gerçeği ortaya çıkardı. Türkiye'de 18 yaşından küçük çocukların evlenmelerinin yasak olmasından dolayı evlenmeleri suç olarak ifade edilmektedir. Bu konuda emniyet hakkında değerlendirme ve soruşturmanın hala devam ettiği öğrenildi. 

adana hamile kız çocuğu