11 öğrenciyi taciz eden okul müdürüne 24 yıl hapis

TAKİP ET

Eskişehir'de 11 kız öğrenciye yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiaları nedeniyle tutuklanan okul müdürüne iyi hal indirimi verilerek 24 yıl hapis cezası verildi. Suçlamaları reddeden sanık, ''Okuldaki tüm öğrencilerimi kendi evlatlarım gibi gördüm'' dedi. 

Eskişehir’in Alpu ilçesinde meydana gelen olayda 11 kız öğrenciyi istismarda bulunduğu ve taciz ettiği iddiasıyla yargılanan Ortaokul Müdürü Mustafa K.’ye mahkeme heyeti 24 yıl 2 ay 16 gün hapis cezasına verdi. 

Eskişehir’in Alpu ilçesinde bulunan Alpu Ortaokulu ve Alpu Ertuğrulgazi İmam Hatip Ortaokulu’nda müdürlük görevinde bulunan Mustafa K. hakkında, kız öğrencileri sözlü ve el ile taciz ettiğine yönelik iddialar nedeniyle Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Şubat ayında soruşturma başlamıştı. 10 ayrı kız öğrenciyi taciz ettiği öne sürülen şüpheli Mustafa K. şikâyetlerin ardından gözaltına alınmıştı. Okul müdürü Mustafa K. çıkarıldığı Beylikova Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘çocuğa karşı cinsel taciz’ ve ‘cinsel istismar’ suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine sevk edilmişti. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianameyle şüpheliye yönelik ‘çocuğun cinsel istismarı’, ‘çocuğa karşı cinsel taciz’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından kamu davası açılmıştı. 

'TÜM ÖĞRENCİLERİMİ KENDİ EVLATLARIM GİBİ GÖRDÜM' 

Mahkeme salonunda savunmasını yapan Mustafa K., “Mütalaayı kabul etmiyorum. Ben uzun süre öğretmenlik ve idarecilik yaptım. 2 çocuk sahibiyim. Okuldaki tüm öğrencilerimi kendi evlatlarım gibi gördüm. Hiçbir mağdura karşı iddia edilen eylemleri işlemedim. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum” ifadelerini kullandı. 

Eskişehir cinsel istismar okul müdürü