11 Öğrencisi İstismar Eden Öğretmen Hakkında Flaş Karar

TAKİP ET

Erzurum'da biri erkek 11 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla indirimsiz 297 yıl hapis cezasına çarptırılan sınıf öğretmeni 55 yaşındaki Ali K.'nin cezası Yargıtay 14 Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Yargıtayın bozma kararının ardından Erzurum Bölge adliye mahkemesi 3 Ceza Dairesi Ali K. hakkında aynı suçtan 11 mağdur için 16 yıl 8 ay olmak üzere toplam 183 yıl 4 ay hapis cezası kararı verdi. İstinaf Mahkemesi'nin iyi hal indirimi uygulaması ile birlikte Sanığın cezası 114 yıla düştü.

Merkez Yakutiye ilçesinde bir okulda okuyan meçhul öğrenci 6 Nisan 2016 tarihinde rehberlik öğretmenlerinin yanına giderek kendilerini 4. sınıfa kadar Okutan sınıf öğretmeninin istismarda bulunduğunu anlattı. Öğretmen bunun üzerine aynı gün ışığı alınırken Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusu üzerine gözaltına alınan öğretmen çıkarıldığı 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği tarafından tutuklandı ve hakkında 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 
Ali K., Suçlamaları kabul etmezken otoriter yapısı nedeniyle öğrencilerin iftirasına uğradığını iddia etti. Sanık öğretmen ifadesinde, "Bu çocuklar benim hakkımda 'cehennem olsun gitsin, şundan kurtulalım' diye iftira atmışlardır. Çocuklara kurgu yapmayı, hayal gücünü geliştirici çalışmaları ben öğrettim. Benim de çocuğum var. Bana karşı öfke ve nefretlerini aşırı disiplinci oluşum, başarılı öğrencileri sevmem, başarısız çocukların da bu duruma içerlemelerindendir" dedi.
Mağdur öğrenciler mahkeme heyeti tarafından daha rahat ifade vermeleri için öğretmen ve aileleri olmadan dinlendi. Kız öğrencilerden birisi ifadesinde,  "Sürekli dudaklarımızdan öpüyordu. O kadar çok iğrenmeye başlamıştık ki bizi öpünce sürekli dudaklarımızı yıkıyorduk. Hatta bir keresinde bana 'seninle evleneceğim, benimle olacaksın' gibi laflar da etti. Arkadaşlarla 'artık yeter' dedik ve durumu rehber öğretmenlerle ailemize anlattık" diye konuştu.

297 YIL HAPİS CEZASI

18 Ekim 2016 tarihinde Erzurum 2 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında öğretmen Ali K. hakkında, her bir öğrenci için, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 12 yıl hapis cezası verildi. Sanığın eylemine eğitim ve gözetim altında bulunan mağdurlara karşı kamu görevini icra ettiği sırada gerçekleştirmesine beni ile Ceza yara oranda artırıldı ve 18 yıla çıkarıldı. Eylemlerin zincirleme şekilde yapılması üzerine Cezayir oranda daha arttırılarak 27 yıldan 11 öğrenci karşı işlenen çocuğun istismarı suçundan toplam 297 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme tarafından ceza da iyi hal indirimi uygulanmadı.

'KURGU' DEDİ

Yargıtay ceza hakkında bozma kararı verirken Erzurum Bölge adliye mahkemesinde dosya yeniden gönderildi. Bölge adliye mahkemesi 3 ceza dairesinde yeniden hakim karşısına çıkan sanık öğretmen suçlamaları yine reddederek, "Olay bir suç davası değil, psikolojik davadır. Hayatın olağan akışına uygun olmayan bir kurgu söz konusudur" dedi.

CEZA 183 YILA DÜŞTÜ

Yargıtayın bozma kararı üzerine mahkemeye öğretmeni cinsel istismar suçundan 11 vardır o yönelik önce toplam 110 yıl hapis cezasına ardından eğitici ve öğretici yükümlülüğünü kötüye kullanması nedeniyle artırım yaparak 165 yıla çıkardı. Suçunda zincirleme şekilde işlenmesini de dikkate alan ceza Dairesi 220 yıl ceza yükseltirken İstinaf Mahkemesi'nin iyi uygulaması nedeniyle 183 yıl 4 aya düşürüldü.

 

son dakika erzurum cinsel istismar öğretmen