100 milyon TL'lik DNA testi! 38 yıl süren davada yeni gelişme

TAKİP ET

Manisa'da toprak zengini olan ve bölgenin en varlıklılarından biri olan İsmail Hakkı Dinçer ile A.R.A.'nın yasak ilişkisinin ardından 1965'te doğan A.Ş. isimli bir kadın, annesi tarafından evlatlık olarak verildi. Yılların ardından gerçek anne ve babasının kim olduğunu öğrenen A.Ş., 1984'te babalık davası açtı.

O dönem evli olan İsmail Hakkı Dinçer ile A.R.A.'nın yasak ilişkiden dünyaya gelen A.Ş., annesinin bakamaması nedeniyle evlatlık olarak başka bir aileye verildi. Yılların ardında gerçekleri öğrenen kadın, babalık davası açtı. Mahkeme birçok kez ret kararı verse de olaya ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. 38 yıl sonra alınan yeni kararla Dinçer'in mezarının, DNA örneği için açılacağı öğrenildi.

YARGITAY DEVREYE GİRDİ

A. Ş.'nin avukatının itirazı ile birlikte Yargıtay, kararı bozma yoluna gitti. Fakat, o dönemdeki avukatının ihmali ve duruşmalara gitmemesi sebebiyle işlemsiz olan dava açılmamış sayıldı. Durumu fark eden A. Ş., davasının yeniden açılabilmesi için yeni bir dilekçe verdi. Fakat dava dosyası arşivde bulunamadı. Bu olayın ardından Adalet Bakanlığı eliyle tekrarlanan dosya, resmi gazetede yayımlandı.

38 YILDIR SÜREN DAVA

Avukat Varol Turbay, yaptığı konuşmasında, "38 yıldır süren film gibi dava ülkede en uzun süren dava olmaya aday. Adalet kör ve topaldır ancak gideceği yere er geç ulaşır. Türk adaletine güvenmeye ve güçlendirmeye devam etmeliyiz" dedi.

ÖZ ANNEDEN İTİRAF MEKTUBU... HER ŞEYİ ANLATTI

Öz anne A.R.A. 2014'te yazdığı kızına yazdığı mektupta mektupta, "Gerçekte öz kızım olan ve daha sonra evlatlık olarak verdiğim A'yı hileli davranışlarımız nedeniyle kandırdığımız için 80 yaşında ağır bir vicdani sorumluluk altındayım. Açtığı babalık davası benim ve avukatının menfaat elde etme girişimleri sonucu 2 yıla yakın süre temyiz edilmedi. Sonrasında İsmail Hakkı Dinçer'in mirasçıları ile anlaşma sağlanamayınca diğer kızım S'nin talimatıyla temyiz edildi. A. bilmiyordu. S. ile avukatın arası bozulunca dava sürüncemede kaldı. Avukatların, İsmail Hakkı Dinçer'in çocuklarıyla anlaşıp beni de aldatma olasılığı araştırmaya değer bir husustur. Kızım A'nın gerçek babası İsmail Hakkı Dinçer'dir ve ben sadece onu sevdim" ifadelerini kullandı.

Manisa 100 milyon TL evlatlık hikayesi