10 Yıllık Paranızı Bankalarda Bırakmayın

TAKİP ET

Bankaların bundan sonra 'hesap işletim ücreti' adı altında ücret isteyemeceğini ifade eden Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Av. Dilek Gündoğan, vatandaşların geçmişe dönük olarak 10 yıllık hesap işletim ücretlerinin geri iadesini bankadan talep edebileceklerini belirtti.

Bankaların bundan sonra ‘hesap işletim ücreti’ adı altında ücret isteyemeceğini ifade eden Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Av. Dilek Gündoğan, vatandaşların geçmişe dönük olarak 10 yıllık hesap işletim ücretlerinin geri iadesini bankadan talep edebileceklerini belirtti.

Hesap işletim ücreti yönetmeliğinin iptaline karar veren Danıştay, milyonlarca vatandaşın yüzünü güldürdü. Bankalar, müşterilerinden artık hesap işletim ücreti talep edemeyecek. Danıştay, bu önemli kararına gerekçe olarak ise ‘ücret, komisyon ve masrafların haklı, makul ve belgeli olması gerektiği’ kriterleri ile uyuşmadığını gösterdi.

Bankaların hiçbir yasal mevzuata dayanmadan sadece yönetmelik ile müşterilerinden hesap işletim ücreti almasına Danıştay’ın geçit vermediğine değinen Av. Dilek Gündoğan, “Banka müşterileri artık bankalara hesap işletim ücreti ödemek zorunda kalmayacak. Ayrıca banka müşterileri, geçmişe dönük hesap işletim ücretlerini bankalardan Danıştay’ın bu kararı ile isteyebilecekler. Vatandaşlar, bankalara ödedikleri hesap işletim ücretlerini gerekli dekont veya ekstrelerle hakem heyetine müracaat ederek isteyebilecekler. 4 bin 570 TL’nin altında kalan bedel için ikametgahın bulunduğu bölgedeki hakem heyetine müracaat edilebilir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TÜKODER AV. Dilek Gündoğan Banka hesap işletim ücreti Danıştay