'10 Years Challenge'la İlgili Korkutan Bomba İddia! Resmi Açıklama Geldi...

TAKİP ET

Geçtiğimiz haftadan bu yana Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 10 yıllık değişim hareketi (10 Years Challenge) tartışma konusu oldu.

CBS News'in haberine göre Facebook’ta yayılan 10 years Challenge, yapay zeka konusuyla ilgilenen uzmanlar tarafından "yüz tanıma algoritmaları geliştirme amacı taşıyor olabileceği" şeklinde değerlendirildi. 
New York Üniversitesi Stern İşletme Fakültesinde görevli Prof. Dr. Amy  Webb, sosyal medyadaki bu hareketin yapay zekanın öğrenmesi için harika bir fırsat olduğunu belirtirken Facebook’un sistemlerinin, kullanıcıların görüntülerinde küçük değişimleri daha  iyi tanıyacak şekilde geliştirilmesine imkan sağladığını belirtti. 
Konuyla ilgili konuşan Teknoloji haberleri sitesi Wired'ın yazarlarından Kate O'Neill, bu hareketin bir eğlence olmadığına ve zararlı olabileceğine dair bir makale kaleme aldı. O'Neill yaptığı açıklamada, 10 yıl öncesi ve sonrasını yan yana gösteren fotoğrafların,  insanların yıllar içindeki değişimini yakalamaya çalışan bir teknoloji için çok kullanışlı olduğuna dikkat çekti. 
Fcebook’ta tartışma üzerine bir açıklama yaparak, bu hareketle bir ilgisinin olmadığını duyurdu. Facebook’tan yapılan açıklamada, "kullanıcıların başlattığı hareketin kendiliğinden yayıldığı ve şirketin bundan çıkar sağlamadığı" ifadesi yer aldı. Hareket Facebook'un yanı sıra Instagram ve Twitter'da geçen hafta başladı ve milyonlarca kişi katıldı.

 

10 Years Challenge facebook açıklama son dakika