1 Ocak 2021 güncel altın fiyatları! Çeyrek ve gram altın ne kadar?

TAKİP ET

Yeni yılın ilk gününde gözlerin çevrildiği ilk yer yine altın piyasası oldu. Bugünkü altın fiyatları yatırımcıların yine yakın takibinde oldu.

Yeni yılın ilk gününde gözlerin çevrildiği ilk yer yine altın piyasası oldu. Bugünkü altın fiyatları yatırımcıların yine yakın takibinde oldu. Dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgını sebebiyle hareketli bir dönem geçiren altın, geride bıraktığımız yıl zirve rakamlara ulaşmıştı. Peki 1 Ocak 2021 Cuma yeni yılın ilk gününde altın fiyatlarındaki son durum ne oldu? İşte 1 Ocak 2021 güncel altın fiyatları ve tüm detaylar…

Çeyrek ve Gram Altında Son Durum

1 Ocak 2021 Cuma gününde çeyrek altın alış fiyatı 736,80 TL, satış fiyatı ise 750,40 TL ile vitrinlerdeki yerini alırken anlık olarak değişime uğrayan altın fiyatlarında gram altın ise 452,85 TL alış, 452,98 TL satış fiyatıyla karşımıza çıkıyor. 

Ons Altın Fiyatı

Altının ons fiyatı ise saat 13.00’dan itibaren 1.895,74 TL alış, 1.896,27 TL satış fiyatıyla alıcısını karşılıyor. Öte yandan Cumhuriyet altını ise 2.942,80 TL alış, 2.983,50 TL satış fiyatıyla vitrinlerdeki yerini alıyor. 


Aşı Haberleri Altın Fiyatları Üzerinde Etkili 

Koronavirüs salgını başta olmak üzere yaşanan gelişmelerden doğrudan etkilenen altın fiyatlarında yeni yılın ilk gününde de hareketlilik sürüyor. Genel olarak küresel piyasalarda zayıf seyreden dolar ise ons altının yükselişine destekte bulunamıyor. Koronavirüs aşısıyla ilgili gelişmelerin somut bir hal alması altının yükselişini engellerken, dolar kurunun gerilemesiyle sıkışan ons altın fiyatları gram altın yatırımcılarını da etkiliyor. 
 

altın çeyrek gram koronavirüs fiyat