Starbucks İtalya'ya adım atıyor

TAKİP ET

Starbucks, İtalya'ya ilk şubesini açmak için karar aldı. Bu cesur adımı ise espressonun anavatanına saygı ve tevazu duyarak girme niyetiyle açıklıyor.

Starbucks'ın hayat bulduğu yer

 BBC'nin verdiği haberde; Starbucks İtalya'daki ilk şubesini gelecek yılın başlarında Milan'da Percassi isimli İtalyan girişimci ile açacak.  Başkan Antonio Percassi, İtalya'da ilk Starbucks şubesi açmakla zor bir göreve talip olduklarını ancak İtalyan halkının da Starbucks'ı deneyimlemek için hazır oldukları konusunda emin olduklarını belirtmiş.

Starbucks'ın  Genel başkanı ve İcra Direktörü Howard Schultz, 1980'lerde Milan'a yaptığı bir gezide insanların kafelerde buluştuklarını, biraraya geldiklerini görerek; Amerika'da da benzeri bir yer açma konusunda esinlenmiş. Schultz'un açmış olduğu Starbucks şu an 67 ülkede 22 bin şubesiyle insanları buluşturan bir kafe zinciri ... Schultz, halkayı biryerde daima tamamlamak gerektiği ve İtalya'da şube açmak  rüyasına sahip olduklarını ancak hazır olmadıklarını dile getirmiş.   Kahve tüketiminde 7.ler Espresso makinesinin İtalyan keşfi olmasının yanısıra kahvenin İtalya'nın tarihinde ve kültüründeki yeri büyük ancak İtalyanlar Avrupa'da kahve tüketiminde 7. sırada yeralmaktalar. Avrupa Kahve Federasyonu'nun  2014 yılı Mayıs ayı verilerine göre ( ellerindeki en yeni veri bu ) Finlandiyalılar en çok kahve tüketenlerin başında gelirken; onları Avusturyalılar ve İsveçliler izliyor. Howard Schultz,  Starbucks'ın Milan şubesinin özenli ve itinayla detayına kadar düşünülerek  İtalyan halkı ve onların kahve kültürünü yüceltici şekilde tasarlanacağını ifade etmiş. Ayrıca, Starbucks fikrinin hayat bulduğu yer olarak; Milan'daki şubenin karşı konulmaz bir yer olmak zorunda olduğunu da sözlerine eklemiş.

starbucks fiyatları artıracak mı starbucks kahve fiyatları starbucks kahveleri Starbucks Milan Starbucks şubeleri