Sevgilisini öldürdükten sonra çuvala koyup kardeşine taşıtmış

TAKİP ET

Denizli'de kendisi gibi Afganistan uyruklu sevgilisi Nadia Noori'yi (30) fare zehri ile öldürüp, cesedini çuvala koyarak el arabası ile araziye bırakan Sabour Sakhizadeh (21), ilk duruşmada önceki ifadelerini reddederek kadının intihar ettiğini iddia etti. Tanık olarak dinlenen N.K. (15), ağabeyinin demir taşıyacağını söyleyerek kendisinden yardım istediğini belirtti. N.K., "Battaniyeye sarılı bir çuval içindeydi. İçinde ne olduğunu bilmiyordum" dedi.

11 Ekim 2022'de Pamukkale ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir arazide Afganistanlı Nadia Noori'nin cesedi bulundu. Battaniyeyle sarılı cesedin elleri koli bandıyla, ayakları ise plastik kelepçeyle bağlı olduğu belirlendi. Otopsi sonucunda Noori'nin zehirlenerek öldüğü tespit edildi. Polis, şüpheli olarak Noori'nin Afganistanlı sevgilisi Sabour Sakhizadeh'i belirleyip soruşturma başlattı. Sakhizadeh'in sevgilisine fare zehri kattıktan sonra öldürdüğü tespit edildi. Sakhizadeh'in daha sonra cesedi 2 tekerlekli el arabasıyla 2 kilometre taşıyıp araziye attığı ortaya çıktı.

PİLAVIN İÇİNE ZEHİR KOYMUŞ

Yakalandıktan sonra ifadesinde sevgilisini kıskançlık yüzünden öldürdüğünü itiraf eden Sakhizadeh, Noori ile 2 yıl önce sosyal medyada tanıştıklarını ve ardından kadının Manisa'dan yanına geldiğini belirtti. "Olay günü fare zehirli pilav yaptım. Ben az yedim, o ise pilavı bitirdi. Bir süre sonra yatakta nefes almadığını gördüm, ağzından kan geliyordu. Yanına yatıp bir süre ağladım. Daha sonra kardeşimi arayıp, Nadia'yı zehirleyerek öldürdüğümü söyleyip gelmesini istedim. Kolay taşımak amacıyla ellerini koli bandıyla, ayaklarını da plastik kelepçeyle bağlayıp battaniyeyle sardım. Çuvalın içine koyup yaşadığım evden kardeşimle birlikte sürükleyerek çıkardım. Nadia'nın bütün kıyafetlerini de çuvala koydum. Bizi bu sırada kimse görmedi. Cesedi sürüklerken merdivenden indirdiğim için sesler çıkıyordu; yavaş hareket ettim. Kimse duymadı. 2 tekerlekli hurda toplanan el arabasına koyduktan sonra gidip, yol kenarına bıraktık. Olaydan dolayı çok pişmanım” dedi

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklanan Sabour Sakhizadeh hakkında 'kadını kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. Cesedin taşınmasına yardım ettiği iddia edilen N.K.'nin davası ayrıldı. Sakhizadeh'in yargılaması bugün başladı. Duruşmaya, yalnızca tutuklu sanık Sabour Sakhizadeh ve avukatı katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil oldu. Ancak Denizli Barosu Kadın Hakları Komisyonu'nun müdahil olma isteği kabul edilmedi.

İFADE KABUL EDİLMEDİ

Mahkemede yazılı savunma yapan Sakhizadeh, önceki ifadelerini kabul etmedi. Sakhizadeh, önceki ifadelerini baskı altında verdiğini belirterek, Noori ile dini nikahla evli olduklarını ve birlikte yaşadıklarını söyledi. Sakhizadeh, Noori'nin daha önce intihar girişiminde bulunduğunu iddia ederek, "Bu sefer de fare zehri içerek intihar etmiş olabilir. Ben yapmadım, yemin ederim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Duruşmada, Noori'nin şiddet nedeniyle Sakhizadeh hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı da belirtildi.

'YARDIM İSTEDİ, DEMİR TAŞAYACAĞI DEDİ'

Duruşmada tanık olarak dinlenen N.K., ağabeyinin demir taşıyacağını ve tek başına yapamayacağını belirterek kendisinden yardım istendiğini söyledi. N.K., "Battaniyeye sarılı bir çuval içindeydi. Yolda bizi bekçiler durdurdu. İçinde ne olduğunu sordu. İçinde demir olduğunu ve depoya götürdüğümüzü söyledik. Bizi bıraktılar. Bu olayda hiçbir suçum yok. İçinde ne olduğunu bilmiyordum" dedi.

Mahkeme Heyeti, Cep Telefonları İncelemesinin Raporunu Bekleyecek

Mahkeme heyeti, Sabour Sakhizadeh ile Nadia Noori'nin cep telefonlarının dijital incelemesine ilişkin raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı 12 Eylül'e erteledi.

Denizli cinayet çuval