Kabe İmam Hatibi tutuklandı! İşte Nedeni

TAKİP ET

Kabe-i Şerif'in ileri gelen imam hatiplerinden biri olan ve bir hutbesinde kadın ve erkeklerin konserlerde bir arada eğlenmesinin dine uygun olmadığını tenkit eden Şeyh Salih el Talip'in bu nedenle tutuklandığı öğrenildi.

Kabe-i Şerif’in ileri gelen imam hatiplerinden biri olan ve bir hutbesinde kadın ve erkeklerin konserlerde bir arada eğlenmesinin dine uygun olmadığını tenkit eden Şeyh Salih el Talip’in bu nedenle tutuklandığı öğrenildi. 

Sosyal medyada ‘Düşünce Mahpusları’ ismi ile bilinen bir grup, geçtiğimiz Pazar günü kadın ve erkeklerin konser ve eğlence mekanlarında birlikte eğlenmesinin dine uygun olmadığını söyleyen Mekke İmamı Hatibi ve Mekke Kadısı olan Şeyh Salih El Talib’in bu nedenle tutuklandığını yazdı. Konuşmasında doğrudan Suudi Kraliyet ailesini tenkit etmese de son zamanlar Kraliyet ailesinin kadınların toplum faaliyetlerine katılmaları konusunda kanunları gevşetmesi nedeniyle eleştiri yaptığı için Kabe Hatibi Şeyh Salih el Talip’in tutuklandığı iddia ediliyor. 

HENÜZ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI
Suudi yetkililer ise henüz  bu konu hakkında açıklama yapmadı. Ayrıca tutuklama haberini veren al-Talib's Engish ve Arabic Twitter hesaplarının bu haberden kısa süre sonra durdurulduğu da açıklandı. Geçtiğimiz Temmuz ayında CBS televizyonuna bir mülakat veren Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, “Kadın ve erkeklerin bir arada bulunmasını yasaklayan kadın ve erkeklerin aynı iş yerinde birlikte bulunmasını kabul etmeyen aşırılıkçılarımız var. Bu fikirlerin çoğu Peygamberin zamanındaki hayat tarzıyla çelişiyor” demişti.

kabe imamı tutuklandı kadın ve erkek eğlence