İntihar ettiği iddia edilmişti! Eşi tarafından öldürülmüş

TAKİP ET

Eskişehir'de yaşanan olayda, evinde intihar ettiği iddia edilen Gökhan Altay'ın (26) ölümünü itiraf eden ve daha sonra ifadesini değiştirerek annesini suçlayan tutuklu sanık Esra Altay (25), indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Dava sonucunda eşiyle birlikte beraat eden Dursiye D. ise kararın ardından baygınlık geçirdi ve "Esra, ben seni böyle yetiştirmedim Esra" diye bağırdı.

Olay, Odunpazarı ilçesinin Erenköy Mahallesi'nde meydana geldi. Gökhan Altay, 20 Haziran 2022 tarihinde evinde tabancayla ölü olarak bulundu. İntihar olduğu düşünülen ancak şüpheli bulunan ölümün ardından özel bir ekip tarafından soruşturma başlatıldı. Yaklaşık 11 aylık bir çalışmanın ardından polis, Gökhan Altay'ı öldürdüğü iddiasıyla eşi Esra Altay'ı ve aralarında annesi ve babasının da bulunduğu 6 akrabasını Eskişehir, Ankara, Hatay ve Aksaray'da gözaltına aldı. Esra Altay, eşini öldürdüğünü itiraf etmesi üzerine tutuklandı. Kahraman D. (47) ve Dursiye D. (50) ise kızlarına yardım ettikleri iddiasıyla adli kontrolle serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ise savcılık ifadesinin ardından serbest kaldı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Esra Altay hakkında "Tasarlayarak eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Tutuklu sanığın anne ve babası da suça yardım ettikleri gerekçesiyle ayrı ayrı 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Esra Altay, önceki duruşmalarda ifadesini değiştirerek olay günü annesi Dursiye D.'yi eşinin öldüğü odadan çıkarken gördüğünü iddia etti. Altay, annesinin kendisini tehdit ettiği için suçu üstlendiğini öne sürdü.

Dava karar duruşmasında tutuklu sanık Esra Altay, tutuksuz sanıklar babası Kahraman D. ve annesi Dursiye D. de hazır bulundu. Savcı, Esra Altay hakkında eşini "tasarlayarak kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Ayrıca, kızlarına yardım ettiği iddia edilen Kahraman D. ve anne Dursiye D. hakkında beraat talep edildi.

Mahkemenin son savunmaların ardından verdiği karara göre, Esra Altay "tasarlayarak eşi kasten öldürme" suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Anne ve babası hakkında ise suçun sabit olmaması nedeniyle beraat kararı verildi. Dursiye D., kızının ömür boyu hapis cezası aldığını öğrendikten sonra mahkeme çıkışında baygınlık geçirerek, "Esra, ben seni böyle yetiştirmedim Esra" diye bağırdı.

Eskişehir cinayet ölüm haberi