Hava Kirliliği ve Trafik Ölüme Davetiye Çıkarıyor

TAKİP ET

Büyük şehirlerin en büyük sorunu olan hava kirliliği ve trafik sorunun sağlık açısından son derece tehlikeli olduğu ve bir anlamda kalp krizi riskini tetiklediği öğrenildi.

Büyük şehirlerin en büyük sorunu olan hava kirliliği ve trafik sorunun sağlık açısından son derece tehlikeli olduğu ve bir anlamda kalp krizi riskini tetiklediği öğrenildi. 

Hava kirliliği sadece ülkemizde değil aynı zamanda tüm dünyada giderek artan ve ciddi zararlar veren bir problem olarak ifade ediliyor. Artan nüfus ile birlikte artan trafik sorunu da büyük şehirlerde çeşitli sorunları beraberinde getiriyor. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonrasında hem hava kirliliği hem de trafik sorununun çeşitli hastalıkları tetiklediği ortaya kondu. 

Taşıt gürültüsünün ve hava kirliliğinin bir araya gelmesi ile birlikte insanlarda kalp krizi geçirme riskinin arttığı öğrenildi. Hava kirliliğinin sağlık üzerinde olumsuz etkileri olduğu bilinirken bu duruma birde araç gürültüsünün eklenmesi son derece şaşırtıcı oldu. 

KALP KRİZİNİ TETİKLİYOR

İsviçreli bilim adamları tarafından yapılan önemli araştırmalar sonrasında 2000 ile 2008 yılları arasında ortaya çıkan ölümler incelendi. Ölümlerin sebepleri üzerinde hava kirliliği, araç gürültüsü gibi hiç düşünülmeyen ayrıntılara yer verilmesi dikkat çekti. Araç gürültüsünün ve hava kirliliğinin artması ile birlikte kalp krizine bağlı olan ölümlerinde son derece arttığı tespit edildi. Büyük ve kalabalık şehirlerde yaşayan vatandaşların ölüm risklerinin son derece fazla olduğu yapılan araştırmanın ardından bir kez daha kanıtlanmış oldu. Çalışma sonucunda göre hava kirliliği ve taşıt gürültüsünün birbirlerinden ayrı değerlendirilmemesi gerektiği belirtildi. 

kalp krizi riski sağlık araştırma hava kirliliği taşıt gürültüsü