Ekşi Sözlüğe erişim engeli! Ekşi Sözlük neden açılmıyor?

TAKİP ET

Son zamanlarda bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştiri konusu haline gelen Ekşi Sözlük, BTK tarafından alınan yeni bir kararla erişime kapatıldı.

Ekşi sözlük yönetimi ise yaptığı açıklamasında engellemeden haberlerinin sonradan olduğunu ve konuyu araştırdıklarını ifade ederek şirketin @sozluk kullanıcı adlı Twitter adresinde ise “Merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız” açıklaması paylaşıldı.

E-Devlet üstünde bulunan Erişim Sağlayıcı Birliği ESB’nin sistemi üzerinde Ekşi Sözlük’e ilişkin bir engelleme kararı bulunmazken BTK tarafından yapılan sorgulamada ise “eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir.” ifadeleri yer almakta.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMU

Ekşi Sözlük’ün kapatılmasının ardından sosyal medya kullanıcıları arasında gündem haline gelen olay, Twitter’da ise “Ekşi Nihayet Kapatıldı” etiketi ile gündemde üst sırada yer aldı.

Sitenin kurucusu olan Sedat Kapanoğlu ise Twitter hesabı üzerinden İngilizce bir Tweet atarak kapatılma kararını dünyaya duyurdu.

ekşi sözlük erişim zihinsel engel engel BTK