Çikolata Devinde Ölümcül Risk: Ürünler Toplatıldı

TAKİP ET

ABD'nin çikolata devi Mars, İngiltere ve İrlanda'dan Galaxy'nin Counters, Teaser Bar ve Minstrels ürünlerini toplatma kararı alması büyük yankı buldu.

ABD'nin çikolata devi Mars, İngiltere ve İrlanda'dan Galaxy'nin Counters, Teaser Bar ve Minstrels ürünlerini toplatma kararı alması büyük yankı buldu. Mars'ın, Galaxy'nin Teaser Bar, Minstrels ve Counters ürünlerinin toplatılma kararına gerekçe olarak ölümcül salmonella bakteri riski bulunmasını gösterdiği öğrenildi.

İngiliz medyası ise ürünlerde ölümcül etkisi olan Salmonella bakteri riski olması nedeni ile toplatıldığını bildirdi.

Mars, ellerinde bu ürünlerden bulunan kişilerin, ürünleri kesinlikle tüketmemesi hususunda uyarı yaptı. Ayrıca Mars, "Tüketiciler, ellerindeki ürünleri muhafaza ederek tüketici memnuniyeti ekibiyle irtibata geçmelidir." şeklinde açıklama yaptı.

Mars, önceki yıllarda da Avrupa ülkelerinde milyonlarca Milky Way Mini, Snickers, Mars, Milky Way Miniatures ve Celebrations paketlerini içlerinde plastik parça olduğunu gerekçe göstererek toplatmıştı.

SALMONELLA BAKTERİSİNİN ETKİLERİ

Gıda zehirlenmelerinin en yaygın nedenleri arasında yer alan Salmonella bakterisi, bir grup bakterinin ismidir. Salmonella bakterisine bağlı olarak geçirilen enfeksiyonlarda ileri derecede ishal, ateş, kusma, titreme ve abdominal rahatsızlıklar meydana gelir. Bu enfeksiyona karşı önlem alınmadığı takdirde çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olanlarda ölümcül sonuçlar olabilir.  

Mars Çikolata İngiltere İrlanda Salmonella Bakteri Galaxy