Cenazelerini Defnettiler Ama Yaşadıkları Karşısında Şok Oldular!

TAKİP ET

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bir cenaze defnedildikten sonra mezar, savcılık kararıyla yeniden açıldı. Ayrıntılar haberimizin detayında...

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde bir cenaze defnedildikten sonra mezar, savcılık kararıyla yeniden açıldı. Ayrıntılar haberimizin detayında...

Gölbaşı Devlet Hastanesi morgunda iki cenaze sahiplerine verilirken karıştırıldı. Gölbaşı merkezde yaşayan 67 yaşındaki Ayşe Özgel, nefes darlığı rahatsızlığından dolayı yaşamını kaybettikten sonra hastane morguna götürüldü.

İlçeye bağlı Harmanlı beldesinde yaşayan 97 yaşındaki Ümmü Akat ise yaşlılığa bağlı hastalıktan dolayı hastanede yaşamını yitirdikten sonra hastane morguna götürüldü.

Vefat eden Ayşe Özgel’in yakınları, hastaneye müracaat ederek cenazelerini görevli eşliğinde morgdan aldıktan sonra yıkadılar. Ancak yanlışlıkla Ümmü Akat’ın cenazesini alan cenaze sahipleri, cenazeyi yıkarken cenazenin yüzüne dikkat etmediler. Cenaze yıkama işlemi tamamlandıktan sonra Ümmü Akat’ın cenazesini kendi yakınları Ayşe Özgel sanarak ilçe belediye mezarlığına defnettiler.

Ümmü Akat’ın yakınları da hastaneye müracaat ederek görevli eşliğinde morgdan cenazelerini aldılar. Ancak cenaze sahipleri, cenazeyi yıkarken şok oldular. Çünkü cenaze, yakınları olan Ümmü Akat’a ait değildi. Cenazeler karışmıştı. Morgda Ümmü Akat ile Ayşe Özgel haricinde cenaze olmadığından dolayı iki cenazenin karışmış olduğu anlaşıldı.

Ümmü Akat’ın cenazesinin Ayşe Özgel sanılarak gömüldüğünün ortaya çıkması üzerine Ümmü Akat’ın yakınları, mezarlığın açılarak cenazelerinin kendilerine verilmesi için savcılığa müracaat ettiler. Cumhuriyet Savcısı tarafından verilen izinle Ümmü Akat’ın mezarı açılarak cenaze, yakınlarına teslim edildi. Ümmü Akat, yakınları tarafından Harmanlı Belde Mezarlığına gömüldü. Ayşe Özgel ise yakınları tarafından Gölbaşı İlçe Mezarlığında toprağa verildi.

Olayda kasıt olmadığına değinen iki tarafın yakınları, daha dikkatli davranılması gerektiğini belirttiler.

Bu talihsiz olayla ilgili başlatılan idari soruşturma açıldı.

               

Adıyaman Gölbaşı Ayşe Özgel Ümmü Akat cenaze