ABD Başkanı Trump'tan Kaşıkçı Açıklaması

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın İstanbul başkonsolosluğu'nda gazeteci Cemal kaşıkçının öldürülmesine ilişkin, "Belki de bütün dünya sorumlu tutulmalıdır, çünkü dünya kirli bir yer." açıklamasını yaptı.

Trump yaptığı açıklamada Suudi Arabistan Veliaht Krallığı Muhammed Bin Selman ı Kaşıkçı cinayetine dair sorumlu tutmak için yeterince delil olmadığına dikkat Çekerek, "Belki de bütün dünya sorumlu tutulmalıdır, çünkü dünya kirli bir yer." ifadelerini kullandı. 

“HARARETLİ BİR ŞEKİLDE REDDETTİ”

Kaşıkçı cinayeti konusunda Bin Selman'ın önceden bilgi sahibi olduğu yönündeki iddiaları "hararetli bir şekilde" Redd ettiğini söyleyen Trump, Konuya ilişkin kendi yorumunda ise, "Belki (Bin Selman) biliyordu, belki de bilmiyordu."  ifadelerini kullandı. Trump açıklamasının devamında, "Bu olaydan nefret ediyorum, olayın örtülmeye çalışılma biçiminden nefret ediyorum. Şunu söyleyebilirim ki Veliaht Prens bu durumdan benden daha fazla nefret ediyor." dedi. Diğer yandan ABD Başkanı Donald Trump ABD Merkezi haberalma Teşkilatı nın gazeteci Cemal kaşıkçının öldürülmesine Selman’ın verdiği sonucunda ulaştığı iddiaları konusunda da "teşkilatın şüpheleri olduğunu fakat kesin bir sonuca varmadığını"  öne sürdü.

 

Donald Trump Cemal Kışıkçı Kaşıkçı açıklaması Bin Selman Suudi Arabistan